امروز انجام شد؛

تجمع عراقی‌ها در «بغداد» به مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله حکیم

تجمع عراقی‌ها در «بغداد» به مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله حکیم

مراسم روز شهید در عراق به مناسبت سالروز شهادت آیت‌الله «سید محمد باقر حکیم» امروز جمعه در «بغداد» برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الفرات نیوز، مراسم روز شهید در عراق به مناسبت سالروز شهادت آیت الله «سید محمد باقر حکیم» امروز جمعه در «بغداد» برگزار شد.

بر اساس این گزارش، مراسم مذکور به مناسبت هجدهمین سالروز شهادت سید محمد باقر حکیم برگزار گردید و مردم عراق حضور گسترده‌ای در آن داشتند.

حکیم: دولت باید خروج آمریکا از عراق را تضمین کند / به حمایت نامحدود خود از فلسطین ادامه می‌دهیم

«سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در مراسم روز شهید عراقی که با حضور مردم از سرتاسر عراق در میدان خلانی بغداد برگزار شد، یاد و نام شهدای مبارزه با تروریسم و سرداران پیروزی شهید سلیمانی و ابومهدی مهندس را گرامی داشت و گفت: شهید حکیم در راه آزادی ملتش و تغییر معادله استبداد و محرومیت کوشید و مبارزه کرد و به شهادت رسید. ما نیز امروز لحظه دشوار زاده شدن حکومت و ملت و حکمرانی شایسته را تجربه می‌کنیم و در مرحله‌ای سراسر مخاطره به سر میبریم.

وی با اشاره به اینکه مرجعیت عالی همیشه و در همه مواضع بر اتحاد یکپارچگی و پایبندی به هویت دینی و ملی و ساخت حکومت و پایبندی به قانون و دفاع از حاکمیت ارضی و حرمت‌ها و منافع کشور تاکید کرده، تصریح کرد: امکان ندارد که از این اصول ذره‌ای عقب‌نشینی کنیم، که خیر یکسر در این رهنمودها و توصیه‌هاست.

رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین درباره مسائل امنیتی تاکید کرد که امکان ندارد که بعد از شکست دادن تروریسم و بیرون انداختن آن از در، اجازه دهیم که از پنجره به خانه‌مان بازگردد. لازمه این وضعیت احتیاط و آماده‌باش و هشیاری و تلاش اطلاعاتی و عملیات پیشدستانه در کنار هشیاری جمعی و هم‌بستگی آگاهانه اجتماعی است.

رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین درباره مسائل امنیتی تاکید کرد که امکان ندارد که بعد از شکست دادن تروریسم و بیرون انداختن آن از در، اجازه دهیم که از پنجره به خانه‌مان بازگردد.

حکیم در ادامه تاکید کرد که حاکمیت ارضی کشور از اصول ثابت ساخت حکومت است، کوتاه آمدن از آن یا سهل‌انگاری در آن به هیچ نحوی پذیرفته نیست، دولت باید با اقدامات کافی برای تضمین امنیت و حاکمیت و پیگیری مصوبه مجلس نمایندگان درباره تعیین جدول زمانی خروج نیروهای خارجی از کشور همه را خاطرجمع کند.

وی همچنین در خصوص مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت: بار دیگر بر ضرورت گفت‌وگوی فراگیر و جدی همه کشورهای منطقه پشت یک میز تاکید و درخواست خود در این خصوص را تکرار می‌کنیم. اشتراکات تاریخی و جغرافیایی و دینی و فرهنگی ما بسیار بزرگ‌تر از اختلافات سیاسی و بحران‌های مقطعی است.

وی با بیان اینکه منطقه ما سال‌های طولانی است که از نزاع و افت‌وخیزها رنج می‌کشد و ملت‌های منطقه‌اند که این رنج‌ها و خسارت‌ها را تحمل می‌کنند، عنوان کرد: عقلای منطقه باید به صورت فوری برای آغاز گفت‌وگوهایی در راستای رسیدن به پروژه‌ای واقعی که ضامن امنیت و منافع همگان باشد و روابط را براساس احترام متقابل و منافع مشترک بازتعریف کند، تصمیم بگیرند.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با اظهار امیدواری در خصوص رویکرد دولت جدید آمریکا گفت: امیدواریم که دولت جدید آمریکا در دیدگاه‌ها و پروژه‌های سیاسی خود درقبال مسائل منطقه رویکرد متفاوتی را پیش گیرد.

حکیم تاکید کرد که بازگشت فوری به توافق هسته‌ای و برداشتن فوری تحریم‌ها از ملت مظلوم ایران سرآغازی ضروری بازگشت امنیت و ثبات به منطقه خواهد بود.

وی در ادامه گفت که فشار اقتصادی و تهدید امنیتی کمکی به حل مسائل نمی‌کند. راه حل فقط با گفت‌وگو و مذاکره به دست می‌آید. این را از سر ایمان می‌گوئیم، تا عراق و منطقه از دخالت‌ها و نزاع‌ها برکنار بماند، چشم امید به عراقی باثبات و امن در دل منطقه‌ای باثبات و امن داریم.

رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین تصریح کرد که فلسطین مسأله اصلی و محوری در وضعیت اسلامی و عربی خواهد ماند و به حمایت نامحدود خود از حقوق عادلانه ملت فلسطین ادامه می‌دهیم. حق چیزی نیست که مشمول گذر زمان شود.

سید محمدباقر حکیم در سال ۱۳۱۷ در نجف اشرف دیده به جهان گشود. وی از همان آغاز کودکی به حوزه علمیه رفت و تمام تلاش خود را برای آموختن فقه اسلامی به کار بست. این عالم نامدار در کنار فعالیت‌های دینی، همواره توجه خاصی به سیاست داشت و در اوایل جوانی به جرگه مبارزان سیاسی پیوست و در بنیانگذاری حزب الدعوه الاسلامیه مشارکت داشت.

این فعال سیاسی و خستگی ناپذیر از پیشگامان مبارزه با رژیم بعث بود و در راستای سرنگونی این رژیم و نجات ملت عراق از زیر بار ظلم و ستم صدام بسیار تلاش کرد. اقدامات او تأثیر بسیاری در سرعت بخشیدن به سقوط صدام داشت. به دنبال این فعالیت‌ها حکیم چندین بار از طرف رژیم بعث حاکم بر عراق بازداشت شد.

او در دوران حکمرانی رژیم صدام معدوم، پس از بازداشت مورد شکنجه‌های فراوان قرار گرفت و در نهایت نیز به حبس ابد محکوم شد. با این حال، دو سال پس از بازداشت، شماری از زندانیان سیاسی عراق آزاد شدند که آیت الله حکیم نیز یکی از آنها بود. اما او پس از آزادی اجازه خروج از عراق را پیدا نکرد.

بعد از سقوط صدام، ترور شخصیت‌های شیعی و بزرگ عراقی که می‌توانستند نقشی عمده در عراقی جدید ایفا کنند، در دستور کار تکفیری‌ها و نیروهای صدامی قرار گرفت. یکی از این شخصیت‌های تأثیرگذار محمد باقر حکیم بود که به نماد روحانیت شیعه تبدیل شده بود.

سرانجام این عالم مجاهد و نامدار پس از سقوط رژیم صدام به تبلیغ و فعالیت سیاسی و اقامه نماز جمعه در صحن علوی پرداخت اما هنوز چند ماه از ورودش به زادگاه خویش نگذشته بود که در هفتم شهریور ۱۳۸۲ پس از اقامه چهاردهمین نماز جمعه در حرم علوی در حالی که از حرم خارج می‌شد، در پی انفجار ۲ خودروی بمب‌گذاری شده همراه بیش از ۱۰۰ تَن از نمازگزاران به شهادت رسید.

کد خبر 5145079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی اصغر کریمی IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۴
      0 0
      سلام و درود خداوند بر شهدا و عالمان برحق اسلام صلوات بر محمد و آل محمد ص